9 grote ergernissen op kantoor

Het kantoorleven is een wereldje apart, mét zijn eigen (kleine) ergernissen. Ze zijn niet levensbedreigend en de meesten van ons worden er ook niet ziek van.
 
Om te voorkomen dat die irritaties onderhuids toch stiekem doorwerken, zetten we hieronder negen grote kantoorergernissen op een rij. Onder het motto: relativeer vooral vrolijk verder.
 
  1. Niemand vult ooit het printerpapier bij als het op is. Je bent altijd diegene die er een nieuw pak papier in moet stoppen, waarop er eerst vijftien achterstallige printopdrachten uit komen rollen (waaronder nog eens een heel boekwerk ook). Een half uur later kun je pas je eigen print ertussenuit vissen.
  2. Luide telefoongesprekken of privégesprekken moeten aanhoren. Op zich nog geen probleem, maar niemand hoeft te weten dat het hondje van een collega last heeft van rare uitslag of dat iemand niet naar dat ene restaurant wil omdat het eten daar de laatste keer heel vies was. Zonder je dus gerust af.
  3. Collega’s die weigeren toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt. Waarop jij vervolgens het probleem kunt oplossen. Of collega’s die überhaupt hun verantwoordelijkheden niet nemen en taken die ze niet afkrijgen voor het weekend gewoon laten liggen. Zodat jij ze maandag mag oppakken.
  4. Onaangename geurtjes. Bijvoorbeeld van de roker aan de overkant van het gebouw die na iedere rookpauze een walm van verschaalde rook met zich meebrengt. Of van die collega die om drie uur ‘s middags altijd Cup a Soup neemt, bij voorkeur met currysmaak. Of van de collega die graag haar schoenen uittrekt onder haar bureau. 
  5. Collega’s die praten in zakelijke clichés. Vermijden die handel, we zijn maar mensen onder elkaar.
  6. Deadlines waar niemand zich aan houdt. Het projectteam heeft duidelijke deadlines op papier gezet, maar op de afgesproken datum komt er niets binnen. Het eerste antwoord op je reminder-mail volgt twee dagen later, en dan alleen om te laten weten dat het stuk er echt aan komt. Morgen.
  7. Irritante geluiden. Mensen die op hun toetsenbord typen alsof ze werken op een ouderwetse typemachine: het zou verboden moeten worden. Hetzelfde geldt voor het luidruchtig bijten in appels of knagen op wortels.
  8. Onbegrijpbare e-mails. Je ontvangt een mail en denkt: wat wil de zender hier nu mee zeggen? Dus maar terug mailen en om verduidelijking vragen. Het antwoord blijft vervolgens uit en je schiet niet op. Ook heel irritant in de categorie ‘e-mails’: je staat in cc terwijl je geen idee hebt waarom.
  9. Niet-functionerende apparatuur. De telefoon schakelt niet door. Google Drive weigert te synchroniseren. Dat ene programma start niet op. De server ligt eruit. De helpdesk sust je met: ‘We hebben er een melding van gemaakt’. En het gebeurt ook nog eens ALTIJD op het moment dat je vier deadlines tegelijk hebt.
 

Meer gratis nieuws binnen het thema Veiligheid