Richard Branson biedt Virgin-werknemers ongelimiteerd verlof aan

Steeds meer bedrijven kiezen voor een flexibele manier van werken. Bij de Britse Groep Virgin, kunnen werknemers voortaan zelf kiezen hoeveel verlof ze opnemen en wanneer ze dit doen.
 
De 9 to 5 mentaliteit verliest terrein in de bedrijfswereld en flexibiliteit op de werkvloer wordt steeds meer gezien als een win-winsituatie voor de werkgevers en de werknemers.
 
Richard Branson, CEO van Virgin, vindt het daarom ook achterhaald dat werknemers altijd toestemming moeten vragen over wanneer ze verlof mogen nemen: “Zolang de werknemers hun projecten op tijd kunnen afwerken, maakt het niet uit hoeveel dagen ze per jaar afwezig zijn.  Werknemers zijn vrij om te kiezen wanneer en hoe lang ze verlof nemen, of het nu een week of een maand is. De enige voorwaarde is dat ze er zich zelf comfortabel bij voelen, dat het team volledig bij is met de projecten en dat hun afwezigheid geen schadelijke effecten heeft op hun carrière. Het eindresultaat telt.”
 
Als deze werkwijze succesvol blijkt, hoopt hij dat alle bedrijven van Virgin deze werkwijze zullen overnemen.
 
Nochtans is Branson niet de eerste werkgever die opteert voor een flexibele woon-werkbalans. De Amerikaanse streamingdienst Netflix hanteert ook geen vaste aantallen voor verlofdagen.

Meer gratis nieuws binnen het thema Veiligheid