print

Inzichten in actueel aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht

INZICHTEN IN ACTUEEL AANSPRAKELIJKHEIDSRECHT EN VERZEKERINGSRECHT (Intersentia)X

Mortsel, Wolters Kluwer, 2018, 272 p.

De eerste twee bijdragen bieden de lezer een grondige analyse van de recente ontwikkelingen en de belangrijkste innovaties in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Marc Kruithof (UGent) neemt het aansprakelijkheidsrecht voor zijn rekening, terwijl Caroline Van Schoubroeck (KU Leuven) het verzekeringsrecht ontleedt.
Ingrid Boone (Kulak en KU Leuven) bekijkt vervolgens vanop de brug tussen twee rechtstakken de rol die aansprakelijkheid kan spelen binnen het gezin en Ludo Cornelis (VUB) overloopt een aantal fundamentele grondwettelijke inzichten die noodzakelijk zijn voor het aansprakelijkheidsrecht.
Dimitri Verhoeven staat stil bij de plaats die de bijzondere productaansprakelijkheid in het Belgisch aansprakelijkheidsrecht inneemt en zou kunnen innemen. Ilse Samoy en Wannes Vandenbussche (KU Leuven) geven vervolgens een analyse van de behandeling van angstschade in het Belgische aansprakelijkheidsrecht.
In de afsluitende bijdrage bespreekt Ivo Giesen (Universiteit Utrecht) de meest tot de verbeelding sprekende recente ontwikkelingen in het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht.

NjW 2018, afl. 384, 502.