Wolters Kluwer bracht zijn Expert Community samen voor een networking event met impact. “Transformeer uzelf, zodat u anderen kan transformeren; leid uzelf zodat u anderen kan leiden”, was de conclusie.

Tweede succesvolle editie van het Wolters Kluwer Expert Community Event

Wolters Kluwer verzamelde zijn Expert Community in het Atomium van Brussel, symbool van technologische vooruitgang en vernieuwing. Samen met onze (content) experts en business partners denken we na over de impact van digitalisering en over wat artificiële intelligentie nu wél en niet kan.

Nagenieten van het Wolters Kluwer Expert Community Event 2019?

Let’s co-create

Bekijk het beeldverslag vanuit het Atomium

Programma

  • What is the impact of the converging technology trends on our industry and society? - Olivier Van Duüren

    De digitale revolutie verandert onze manier van zakendoen. Ze transformeert niet alleen onze samenleving, ook de overheid en het bedrijfsleven. Hoe gaat u daarmee om als organisatie en individu?

    Olivier Van Duüren vertelt u hoe u het evenwicht vindt tussen presteren en u voorbereiden op de toekomst. Een belangrijk deel van die toekomst is volgens hem augmented intelligence, waarbij artificiële intelligentie en onze menselijke vaardigheden elkaar versterken. De technologie destilleert bijvoorbeeld inzichten uit enorme hoeveelheden data, zodat we bepaalde beslissingen daarop kunnen baseren. Augmented intelligence brengt economische groei, en biedt een antwoord op grote sociale uitdagingen. Om die aanpak te doen slagen, staan menselijke ethiek, arbeidswetgeving en nieuwe vaardigheden centraal.

 

  • What are the 7 commandments for ethical AI? - Mieke De Ketelaere

    In april 2019 maakte de Europese Commissie de 7 geboden voor ethische AI bekend. Die richtlijnen blijken broodnodig: er zijn tal van voorbeelden waarbij de ethiek van AI-systemen vragen oproept, onze privacy geschonden wordt of waarbij cognitive bias beslissingen negatief beïnvloedt. Duidelijke ethische regels voor AI-systemen zijn nodig: om innovatie te laten bloeien, en om tegelijk de angst voor die vooruitgang weg te nemen. Mieke De Ketelaere gaat dieper in op de ethische kwestie, en vertaalt het technische relaas naar een verhaal waarmee u zelf aan de slag kunt.
18.15 u
A warm welcome with bubbles & bites
19.00 u

Keynotes: Let’s create impact that matters most!

  • Olivier Van Duüren: What is the impact of the converging technology trends on our industry and society?
  • Mieke De Ketelaere: What are the 7 commandments for ethical AI?
20.30 u
Dare the Atomium!
Guided tour in the unmistakable symbol of Brussels
21.00 u
Walking bites & networking

Sprekers

olivier-van-duuren
Olivier Van Duüren

Olivier Van Duüren is trendexpert, innovator, auteur en persoonlijke en businesstransformatiecoach. Eerder werkte hij 22 jaar op directieniveau bij Microsoft. Olivier is de bedenker van The Dualarity: een methode voor professionele en persoonlijke transformatie. Hij leert u om de balans tussen presteren en transformeren te vinden, zodat u voorbereid bent op de toekomst.

LinkedIn

olivier-schalbroeck
Olivier Schalbroeck

Olivier Schalbroeck is onze gastheer. Hij is een ervaren meertalige presentator, moderator, trainer en host die het Expert Community Event helemaal de juiste impact zal geven. Hij heeft de natuurlijke gave om mensen aan het lachen te brengen. Wees dus voorbereid op een vleugje feekit!

LinkedIn

mieke-de-ketelaere
Mieke De Ketelaere

Mieke De Ketelaere heeft meer dan 25 jaar ervaring met AI. Op dit moment werkt ze als Program Director Artificial Intelligence bij technologisch onderzoekscentrum imec. Daarvoor was ze bijna 8 jaar aan de slag als Director Customer Intelligence bij business and analytics intelligence-specialist SAS. Ze is lid van de federale AI-expertengroep en werd vorig jaar nog genomineerd als ICT Woman of the Year. Als ethical AI evangelist streeft ze ernaar om het debat te openen over AI en ethiek.

LinkedIn