Antwerpse advocaten krijgen toegang tot Jura dankzij partnership Balies en Wolters Kluwer Belgium

Dankzij een nieuw partnership tussen de Balies van Antwerpen en Turnhout, en Wolters Kluwer Belgium krijgen de ruim 2.400 advocaten die verbonden zijn aan de Balies toegang tot Jura, de grootste online juridische bibliotheek van België.

Jura Balie, dat op maat ontwikkeld werd voor deze samenwerking, omvat de referentiedatabank die verwijst naar rechtspraak en rechtsleer, de volledige bijgewerkte en actuele Belgische wetgeving, en de nieuwsberichten.

Jan Meerts, stafhouder van de Orde van Advocaten van Antwerpen, is tevreden met de samenwerking: “Met dit partnership kunnen we ervoor zorgen dat alle advocaten toegang hebben tot brede, kwalitatieve online juridische informatie. In een juridische wereld die in volle evolutie is, is dit een belangrijke digitale stap vooruit”, zegt hij.

“Wolters Kluwer Belgium werkt al decennialang samen met de Belgische advocatuur en speelt in op de veranderingen in hun praktijk. Als bedrijf investeren wij daarom sterk in het slimmer en efficiënter maken van onze online oplossingen. Voor Jura betekent dat veel aandacht voor zowel de inhoudelijke expertise als technologische vernieuwing, met onder andere een sterke zoekmotor. We zijn dan ook blij Jura ter beschikking te kunnen stellen van alle Antwerpse en Turnhoutse advocaten en hen te helpen efficiënter te werken”, zegt Hans Suijkerbuijk, CEO van Wolters Kluwer Belgium.

  1708