Corporate26 augustus, 2020

Wolters Kluwer bereikt overeenkomst voor verkoop Kluwer Opleidingen aan NCOI Groep

Wolters Kluwer heeft een bindende overeenkomst getekend voor de verkoop van de Belgische opleidingstak Kluwer Opleidingen aan NCOI Groep, de grootste private aanbieder van opleidingen en trainingen in Nederland. U vindt hier het persbericht

In België zal Wolters Kluwer haar aanbod in informatieoplossingen, software en diensten voor professionals verder versterken in het segment Legal & Regulatory, Tax & Accounting en Health & Safety (HSE). Paul De Ridder, Managing Director Legal & Regulatory Belgium: “Door de verkoop van de opleidingstak versterken we onze strategische focus en zullen we ons nog meer kunnen toeleggen op de verdere ontwikkeling van digitale informatieoplossingen en softwaretoepassingen voor juristen, accountants, HSE-professionals en kleine en middelgrote ondernemingen. “

Kluwer Opleidingen wordt onderdeel van NCOI Groep. Als marktleider in Nederland, met een uitgebreid aanbod aan kwalitatieve opleidingen en trainingen, inclusief ‘state of the art’ digitale leerplatformen, kan NCOI Groep het aanbod van Kluwer Opleidingen zowel kwantitatief als kwalitatief versterken.

Robert van Zanten, CEO NCOI Groep: “Het is onze missie om levenslang leren mogelijk te maken voor elke professional in de Benelux. We hebben veel respect voor Wolters Kluwer’s aanbod en expertise op vlak van opleidingen en zullen inzetten op verdere investeringen en groei in de Belgische opleidingsmarkt.  Ik beloof de klanten van Kluwer Opleidingen dat ze het hoogste niveau van kwaliteit en dienstverlening zullen blijven krijgen. “

Kluwer Opleidingen had in 2018 een omzetcijfer van 13 miljoen euro en stelt 46 personen tewerk. Wolters Kluwer is van start gegaan met het informeren van de medewerkers, in lijn met de wettelijke bepalingen.

Leidende marktpositie in de Benelux zorgt voor groeimogelijkheden

Paul De Ridder, Managing Director Legal & Regulatory Belgium:  “Beide bedrijven samen zullen dé referentie voor professionele opleidingen in de Benelux zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat er zo voor Kluwer Opleidingen en hun klanten nieuwe opportuniteiten en groeimogelijkheden zullen ontstaan.“

Wolters Kluwer engageert zich om de goede samenwerking met Kluwer Opleidingen aan te houden. Voor klanten en partners van Kluwer Opleidingen verandert er alvast niets: het volledige aanbod trainingen loopt gewoon door.

In België zal Wolters Kluwer haar aanbod in informatieoplossingen, software en diensten voor professionals verder versterken in het segment Legal & Regulatory, Tax & Accounting en Health & Safety (HSE), en de dienstverlening aan klanten in deze segmenten verder uitbouwen, samen met een netwerk van 2 500 content experten.

Kluwer Opleidingen is de marktleider voor professionele opleidingen in België, met een opleidingsaanbod van 1 500 opleidingen per jaar met 750 docenten.

NCOI Groep is de grootste private aanbieder van opleidingen in Nederland, gekend om het kwalitatieve aanbod en ‘state of the art’ digitale leerplatformen. Met ruim 2 000 medewerkers en 4 500 freelancers is NCOI voorkeurleverancier bij de meeste Top 500 organisaties in Nederland.

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (EURONEXT: WKL) is een wereldwijde leider op het gebied van informatievoorziening, softwareoplossingen en diensten voor professionals in gezondheidszorg, fiscaliteit en accounting, financiële en zakelijke compliance, juridisch en regelgeving, en bedrijfsprestaties en ESG. Wij helpen onze klanten om elke dag kritische beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met technologie en diensten.

Contacten
Kathleen Iwens
Communications Manager
Back To Top