Corporate08 februari, 2019

Wolters Kluwer Legal & Regulatory werkt samen met vernieuwers wereldwijd om topthema’s van de juridische sector aan te pakken

Wolters Kluwer internationale sponsor van de gemeenschap voor juridische innovatie, #GLH2019

Duizenden professionals van over de hele wereld stomen zich klaar voor juridische innovatie op de Global Legal Hackathon 2019 om de juridische sector wereldwijd te verbeteren. Wolters Kluwer staat hierin centraal. Als internationale sponsor van de gemeenschap voor juridische innovatie #GLH2019 brengt Wolters Kluwer Legal & Regulatory deelnemers samen rond een Global Legal Challenge. Innovators kunnen zich hier buigen over belangrijke thema’s en kansen voor de juridische afdelingen van ondernemingen en advocatenkantoren.

In een complex landschap krijgen beoefenaars van juridische beroepen te maken met uitdagingen en kansen die voortvloeien uit nieuwe technologieën en het veranderende gewicht van klanten en ondernemingen. Om de deelnemers aan #GLH2019 te inspireren om de dringendste problemen in de juridische sector aan te pakken, heeft Wolters Kluwer zijn klanten gevraagd wat hun grootste uitdagingen zijn. Volgens beoefenaars van juridische beroepen wereldwijd zijn de vijf belangrijkste problemen:

  1. Het overzicht behouden van wetswijzigingen in de sector en van de impact ervan op de firma en de klanten;
  2. Het verstrekken van relevante juridische informatie die externe en interne kennis verbindt;
  3. Een beter inzicht in gebeurtenissen/wijzigingen in de regelgeving, in het bijzonder over jurisdictiegrenzen heen;
  4. Kleine advocatenpraktijken in staat stellen de concurrentie aan te gaan met grotere marktspelers; en
  5. Het ontwikkelen van een succesvolle strategie van procesvoering.

Gedurende #GLH2019 geeft de Global Legal Challenge van Wolters Kluwer teams de kans zich te concentreren op de belangrijkste uitdagingen en kansen en trefzekere oplossingen voor te stellen.

“Wolters Kluwer werkt samen met onze klanten en andere juridische en technologische innovators wereldwijd om oplossingen te ontwikkelen die een echte impact hebben voor professionals,” zei Stacey Caywood, CEO, Wolters Kluwer Legal & Regulatory. “Wij zijn trots dat wij deel uitmaken van deze internationale gemeenschap, en zeer blij met de nieuwe innovaties die wij in het kader van #GLH2019 samen zullen creëren.”

Hoe deelnemen

De Global Legal Hackathon begint met intensieve innovatiesprints tijdens het Hackathon-weekend (22-24 februari) die 52 uur zullen duren. Duizenden deelnemers werken dan in teams samen om technologische oplossingen te zoeken die de advocatuur en de toegang tot juridische diensten moeten verbeteren. Winnaars van de innovatiesprints stoten door naar de internationale, virtuele halve finales in maart. In mei vinden dan een finaleronde en een gala plaats, met een jury die uit vooraanstaande industrieleiders samengesteld is. De Hackathon hangt de filosofie van het “open platform” aan en staat voor iedereen open, zonder kosten voor de deelnemers. Deelnemers met uiteenlopende achtergronden en uit alle sectoren zijn welkom.

Wolters Kluwer is internationaal sponsor van de Global Legal Hackathon en is gastheer of sponsor van evenementen op negen toplocaties. Klik op de link voor meer informatie en om te registreren.

Voor meer informatie over de Global Legal Hackathon, ga naar globallegalhackathon.com of neem contact op met [email protected] voor meer informatie over Wolters Kluwer en #GLH2019.

2019

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (EURONEXT: WKL) is een wereldwijde leider op het gebied van informatievoorziening, softwareoplossingen en diensten voor professionals in gezondheidszorg, fiscaliteit en accounting, financiële en zakelijke compliance, juridisch en regelgeving, en bedrijfsprestaties en ESG. Wij helpen onze klanten om elke dag kritische beslissingen te nemen door deskundige oplossingen te bieden die diepgaande domeinkennis combineren met technologie en diensten.

Contacten
Kathleen Iwens
Communications Manager
Back To Top